נסיעה במונית עם תאומים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

10/10/2012 | 13:19 | מאת: ברבוש

שלום, האם ניתן לנסוע במונית עם תאומים בסלקלים קשורים רק עם חגורת הבטיחות? מה ההבדל בין סלקל עם בסיס וסלקל בלי בסיס? סלקל בלי בסיס פחות בטיחותי? האם אפשר לנסוע במונית עם סלקלים (שנקנו עם בסיס) בלי בסיס, רק קשורים בחגורה? תודה על התייחסותכם.

שלום רב, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלותייך, המלצת ארגון 'בטרם' לגבי נסיעה במונית זהה להמלצות נסיעה ברכב פרטי הווה אומר, נסיעה במושב בטיחות המתאים למשקלו, גילו וגובהו של הילד ועל פי הוראות היצרן. לגבי סלקל עם בסיס וסלקל ללא בסיס, בשיקול בחירת הסלקל צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים, כגון נוחות השימוש במושב הבטיחות עצמו ונוחות חיבורו לרכב. מבחינת הבטיחות אין הבדל בין 2 סוגי המושבים, כל עוד קיים תקן. הנסיעה במונית עם סלקל ללא בסיס יכולה להתבצע אם הדבר אפשרי על פי הוראות היצרן. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים