סידור כסאות בטיחות ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/07/2012 | 13:16 | מאת: איתן

שלום יש לנו תודה לאל 4 ילדים. 5,2 ,2 תאומות שרק נולדו. רכב - מאזדה 5. מושב אחד מאחור מקופל לטובת עגלת תאומים. מהי הדרך הטובה ביותר לסדר את הבוסטר , הכיסא ושני הסל - קלים ? תודה איתן

איתן שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). ולכן, אם יש באפשרותך להושיב את ארבעת הילדים במושבים האחוריים עדיף לעשות כן. לגבי הושבת בוסטר בשורה השלישית, עלייך לבדוק את הוראות היצרן להושבת בוסטר בשורה השלישית של המושבים בספר הוראות היצרן. אם היצרן מאפשר זאת, אין כל בעיה לעשות זאת. חשוב לבדוק כי במושב בשורה השלישית יש חגורת אגן כתף לחגירת בת החמש. אין לחגור בבוסטר עם חגורת כתף בלבד. כמו כן, על פי תקנת תעבורה 83א' אין להסיע ילד שיושב במושב בטיחות מול כרית אוויר פעילה ולכן, אין לעגון את הסלקל מול כרית אוויר פעילה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים