תאומים חמודים וילד מתוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/06/2012 | 22:57 | מאת: שירה

שלום רב, 1.יש לי תאומים חמודים בני 9 חודשים ורציתי לדעת עד איזה גיל בעיקרון עליהם לשבת בסלקל / עד איזה משקל? אין לי את הוראות היצרן כי סלקל אחד היה של הבכור שלנו מלפני כמה שנים ואת השני השאלנו. חשוב לי לברר כדי שאני לא אשאיר אותם בסלקל מעבר למותר. 2. יש לי ילד נוסף מתוק בן 5 אשר יושב בבוסטר בטיחותי עם משענת גב והגנה צידית לראש וגם רתמות בטיחות ללא שימוש של החגורה של הרכב. רציתי לשאול - עד איזה גיל כדאי להשאיר אותו בבוסטר הזה? (מסוג בריטקס). מאז הולדת התאומים מאוד צפוף לנו ברכב (עם 3 כיסאות בטיחות לילדים) ואין אפשרות כרגע להחליף אוטו. המעבר לבוסטר ללא משענת גב עם שימוש חגורה של הרכב יכול לרווח מאוד את הישיבה של כולם באוטו. אני מודה לכם מראש על התשובות, הנושא חשוב לי מאוד, בברכה, שירה

שלום וברכה, 1. המלצת הבטיחות היא כי ילדים עד גיל שנתיים ישבו נגד כיוון הנסיעה. זאת, מאחר וקיימת סכנת היפגעות קשה בתאונה בגלל היזרקות הראש והגוף קדימה. בהמשך לכך, לכל סל-קל ומושב בטיחות יש את הגבלת המשקל שלו, לכן מומלץ כי תיצור קשר עם היצרן לבירור מגבלת המשקל של הדגם שברשותך ותיערך בהתאם. מלבד סלקלים יש כיום מושבים משולבים (נגד ועם כיוון הנסיעה), אך יש לשים לב מהי מגבלת המשקל בכל מושב. 2. המלצת הבטיחות היא להעביר ילד ממושב בטיחות לבוסטר (מושב מגביה הכולל שימוש בחגורות הבטיחות של הרכב), בהגיעו למשקל 18 קג' לפחות. ככל הניתן, עדיף שילדים יישבו על בוסטר עם גב מאשר יישבו על בוסטר ללא גב. זאת מכיוון שבוסטר עם גב משאיר את הילד במיקום הנכון והבטוח לכל אורך הנסיעה ומוסיף גם הגנה צידית לראש ולכל הגוף בגלל המבנה שלו. למרות האמור לעיל, גם בוסטרים ללא גב הם בעלי תקן וניתן להשתמש בהם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים