פיסטולה שיטחית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/11/2016 | 14:10 | מאת: בני

שלום עברתי ניתוח פיסטולה שטחית בשעה 06:00 וצריבה קרקעית לפני 10 ימים,אין כאבים אבל עדיין יש הפרשות קלות,אני במשך כל היום שוטף 6 פעמים ביום .1.כמה זמן צריך לדעתך שיפסקו ההפרשות?2.האם אני יכול לבצע הליכות מהירות של 40 דקות ביום?3.האם אני יכול ללכת לבריכות חמות כמו חמי געש מבחינת זיהומים? מחכה לתשובה מהירה ,בברכה בני המודאג

10/12/2016 | 20:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, סביר שיהיו הפרשות כל עוד הפצע פתוח. לאחר ניתוח לחיתוך פיסטולה, יכולות להיות הפרשות למספר שבועות עד לריפוי הפצע. ככלל, אין בעיה לבצע פעילות גופנית, ורחצה בבירכות חמות לא אמורה להזיק לך. מעבר לדברים כלליים אלו, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. אם יש שאלות, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה