ביפסיה מבדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/09/2016 | 10:06 | מאת: ניר

בבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי נלקחה ביופסיה והתקבלה התשובה הבאה- תיאור מאקרוסקופי-פרור בקוטר 0.3 ס"מ rectal biopsy polypoid fragment of rectal mucosa showing focal adenomatous changes low grade dysplasia) and areas of mild hyperplastic changes) in addition areas of normal mucosa רציתי לדעת מה הכוונה בתשובה זו והאם הממצא לא תקין ומצריך איזה טיפול בתודה מראש

17/09/2016 | 21:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ניר שלום, קשה לפענח תשובת פתולוגיה מבלי לראות את דוח הקולונוסקופיה ולהבין מאיפה ומדוע הבדיקה נלקחה. התשובה הפתולוגית מראה עם פוליפ שפיר (=אדנומטוטי). סביר שממצא זה דורש לפחות מעקב כזה או אחר, אבל בלי דוח הקולונוסקופיה אי אפשר לתת המלצות. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג המבצע לייעוץ לגבי התשובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה