תחושת צריבה וגירוד במשך כל שעות היום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/08/2016 | 14:52 | מאת: אני

שלום לפני כשבוע וחצי אובחנתי עם פיסורה אנאלית וטחור דרגה 3 עם קריש שם. קיבלתי נפידיפין וטיפול שמרני לטחור (משחות, אמבטיות וכו'...) הקרישיות בטחור פחתה, הפיסורה עדיין מעט מציקה. אך ישנה תחושת צריבה/דקירה מלווה בגירוד שנמשכת במשך כל שעות היום ומקשה על התפקוד. בנוסף עדיין יש מעט דימום ביציאות. למה ניתן לשייך את תחושת הצריבה והגירוד הזאת? לפיסורה? לטחור? או אולי לתופעות לוואי מהניפידיפין? מה עושים כדיי להקל עליה וכמה זמן עתידה להמשך. תודה רבה מראש אני.

16/08/2016 | 20:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון תחושת צריבה ודקירות בפי הטבעת יכולה להיגרם כתוצאה מכל אחד מהגורמים שציינת. לרוב תחושה זו משתפרת עם הזמן לאחר החלמת הטחור והפיסורה וסיום הקורס הטיפולי במשחה. אם אין שיפור מספק, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה