דם מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/08/2016 | 23:11 | מאת: שבי

הכל התחיל לפני חודש, סבלתי מעצירות, הצואה יצאה עם מעט דם עליה, אחרי שבוע העצירות חלפה והתחילו שלשולים חריפים והקאות למשך יומיים, לא זיהיתי דם, לאחר מכן שוב עצירות קשה, כאב ביציאות ודם על הצואה, לאחר כמה ימים כל התסמינים חלפו. יציאות רגילות, בלי כאבים ובלי דם. היום, ירד המון דם בצואה (כל המים באסלה היו אדומים וניגבתי המון דם), לא היו כאבים או עצירות קשה. וגם באופן כללי אני מרגישה טוב. גיל 26 ואין בעיות מעי במשפחה. אני מאוד מודאגת. יכול להיות שמדובר בגידול? (תור לפרוקטולוג עוד חודשיים מהיום)

16/08/2016 | 20:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שבי שלום, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס בגיל 26 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי בגון טחורים פנימיים גבוהים בהרבה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מומלץ בכל זאת להיבדק על ידי כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה