טחורים לאחר הריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/12/2015 | 11:46 | מאת: יערה

שלום, לאחר הלידה הראשונה סבלתי מטחורים. השתמשתי במשחת הממליס והבעיה הסיקה להטריד. במהלך ההריון השני סבלתי מטחורים במהלך החודש התשיעי. השימוש במשחת פרוקטוגלבינול למשך כשלושה ארבעה ימים שיפר את המצב וילדתי בסמיכות לסיום השימוש במשחה. (לידה קיסרית - לא היתה החמרת במצב לאחר הלידה) כארבעה חודשים לאחר הלידה השניה שוב הרגשתי מעט כאב לאחר עצירות. שימוש חוזר במשחה פרוקטוגליבנול שיפר את המצב וכרגע אין לי כאבים דימום או רגישות. האם מומלץ להבדק בכל זאת? האם עלולה להיות החמרה עקב חוסר טיפול רפואי? האם יש משהו שניתן לעשות לפני ההריון הבא בעזרת השם? תודה מראש

27/12/2015 | 22:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יערה שלום, טחורים לרוב זקוקים לטיפול אם אינם גורמים לסבל. הדרך הטובה ביותר להקטין ככל היותר את הסיכוי לסבל מטחורים, הן בין ההריונות והן בעת הריון, הוא להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מומלץ להמנע מישיבות ממושכות בשירותים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה