כתם דם כהה בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/12/2015 | 21:19 | מאת: שרון

השבוע ,לאחר יציאה קלה אך מסיבית,בחתיכה האחרונה ראיתי כתם כהה בצבע סגול כהה של דם סמיך בגודל של כ-2 סמ עם שלוחות דקות קצרות.ביתר המסה לא הבחנתי בדם. לפני חצי שנה קיבלתי תוצאה חיובית של דם סמוי בצואה ,2 שדות מתוך 3. ביצעתי קולונוסקופיה וירטואלית ולא נמצאו ממצאים כלשהם. כיצד עלי לנהוג כעת לאחר הממצא האחרון,שלא חזר על עצמו במספר יציאות נוספות לאחר המקרה. בתודה מראש

19/12/2015 | 21:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרון שלום, מאחר שעברת לאחרונה הקולונוסקופיה וירטואלית שהיתה תקינה, הסיכוי שהדמם שאת מתארת מבטא משהו מסוכן כמו גידול למשל נמוך מאד מאד, ורוב הסיכויים שאם יש דמם, הוא נובע ממצא כלשהו באזור פי הטבעת כגון טחורים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם מתרחש לעיתים קרובות, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה