תוצאות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/12/2015 | 12:59 | מאת: מיכל

שלום רב, חברתי בת ה-76 קיבלה תוצאות של בדיקת קולונוסקופיה ויטואלית. לא ברורה לנו התשובה. מבקשות עזרה בפענוח: סעיפים שונים בגודלם אך בעיקר קטנים בסיגמה המלווים בספזים המורידים את האיכות האבחנתית של הבדיקה. בנוסף לכך חשד לתהליך דופני בצקום מתחת לזווית איליוצקלי והמסתם ע"ש באוג'ני. התהליך נראה דופני, מקור הדופן הפנימי של הצקום. התהליך מודד ברקמה רכה. מעבר חומר ניגוד בתוך פס עם גבול בלתי סדיר. אין עדות ללימפואדנופתיה באיזור. לסיכום: ממצאים כמפורט: סעיפים בסיגמה, התהליך בצקום חשוד לתהליך תופס מקום. שאלה נוספת: האם פירוש "תהליך תופס מקום" הוא שהממצא ממאיר? מאוד אודה על תשובה. חברתי לחוצה מאוד, דברה עם הרופא שרק אמר שצריך ניתוח.... תודה רבה מראש על העזרה בפיענוח.

16/12/2015 | 14:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בדיקת הקולונוסקופיה הוירטואלית מראה כי יש ממצא לא תקין במקטע המעי הגס הנקרא צקום, אך לא מעידה על טיבו. ברוב המקרים מומלץ להשלים קולונוסקופיה רגילה עם נטילת דגימה מהממצא. בכל מקרה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי או לגסטרואנטרולוג כדי לנהל את השלמת הבירור והטיפול.

17/12/2015 | 19:14 | מאת: מיכל

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה