פארארקטל אבצס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/12/2015 | 22:40 | מאת: יואב

אני בן 49 בריא סבלתי מכאבים חזקים באיזור גלוטואס מימין באספקט מידיאלי של הגלאוטוס מימין סמוך לפי הטבעת אינדורסיה קשה ורגישה.לאחר בדיקה של כירורג אובחנתי pararrectal abscess קיבלתי ציפרודקס ומטרוג'יל לעשרה ימים.אין תלונות אורינרירות ללא חום ללא תלונה ססיטמית.בעבר לא היו בעיות בפי הטבעת.אין סימנים חיצוניים.לאחר שבועיים כמעט אין כאבים והנפיחות ירדה אבל עדיין במימוש יש גולה קטנה ונוקשה. מה לעשות?לחכות או לדעתך צריך ניקוז?

19/12/2015 | 21:11 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יואב שלום, ככלל ניתן לומר שנדיר שאבצסים פארארקטאליים מעלמים לגמרנ ולתמיד בטיפול אנטיביוטי, ולכן מומלץ לפחות להיות במעקב של כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה