טחורים ויחסי מין אנאליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/10/2015 | 14:07 | מאת: אופיר

היי, לאחר שראיתי דם מדיי פעם על הנייר בניגוב, וגם בליטה שיוצאת החוצה וחוזרת חלקית, הלכתי לרופא פרוקטולוג והוא אמר שיש לי טחור חיצוני אחד וטחורים פנימיים בדרגה 1. שאלתי היא, האם קיימת איזשהי בעיה בלקיים יחסי מין הומוסקסואליים אנאליים? האם זה יכול להחמיר את המצב? האם זה יכול לגרום לדימום? ("לפתוח את הפצע"?) האם זה יכלול כאבים שלא קשורים ביחסי המין? (כרגע זה לא כואב) רציתי לשאול את הרופא אך הרגשתי באי נוחות. תודה. תודה

19/10/2015 | 14:12 | מאת: אופיר

האם באופן כללי, קיום יחסי מין אנאליים הוא משהו שהגוף בנוי לו? האם זה יכול לגרום לאיזשהי בעיה רפואית?

21/10/2015 | 16:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אופיר שלום, כעיקרון אין מניעה רפואית לקיים יחסי מין אנאליים, ומומלץ לבצעם עם סיכוך מתאים, ולהפסיק אם מופיע כאב או אי נוחות. למיטב הידע הרפואי, יחסי מין אנאליים אינם גורמים לטחורים, אולם שפשוף של פי הטבעת יכול לגרום לדימום מסויים, שלרוב אינו מסוכן, באנשים שלוקים בטחורים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה