אניזמוס עם לחצים תקינים וללא עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/10/2015 | 13:07 | מאת: .

האם ייתכן מצב של אניזמוס אף על פי שהלחצים בבדיקת מנומטריה היו תקינים? האם כאשר הממדים של הסוגר הפנימי והחיצוני תקינים זה לא מעיד על כך שכנראה לא מדובר באניזמוס אמיתי? האבחנה של אניזמוס נעשה על ידי בדיקת אולטרסאונד פרינאלי בלבד שכן לא עברתי את מבחן פליטת הבלון בבדיקת המנומטריה בשל חרדה מהיגיינת שירותים ציבורים. אציין שאני לא סובלת מעצירות אלא רק מתחושת לחץ/כאב בפי הטבעת שמגיע מדי כמה ימים..

31/10/2015 | 22:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בדיקת לחצי הסוגרים יכולה להיות תקינה במטופלים עם אניזמוס. בדיקות המנומטריה והאולטרסאונד הפרינאלי הן בדיקות עזר, ויש להן משמעות רק בנוסף להסטוריה הרפואית, תלונות המטופל, ובדיקה גופנית על ידי מומחה לתחום. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה