ניתוח מורסה פריאנלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/09/2014 | 20:51 | מאת: סיוון

ד"ר זמורה שלום רב, לפני מספר ימים עברתי ניתוח לניקוז מורסה פריאנלית, ברצוני לדעת מה מותר ומה אסור לעשות לאחר ניתוח שכזה, וכמה זמן ייקח עד שהחתך שהשאירו ייסגר, כמו כן האם העובדה שהחתך עוד פתוח מגבילה בפעילות גופנית וכו'? אודה לתשובתך, סיוון.

13/09/2014 | 22:55 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סיון שלום, כעיקרון, לאחר ניקוז אבצס פריאנאלי, מומלץ לשטוף את המקום מספר פעמים ביום (סביב 3), ולחבוש בחבישה נקיה. לעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה והכוונת הטיפול.

01/12/2014 | 11:15 | מאת: סיוון

שלום רב, בהמשך לשאלתי.. אני כעת חודשיים לאחר הניתוח, הצלקת נסגרה והתאחתה אך לפני כמה ימים היו שוב כאבים עזים וחזרת מורסה, שהתנקזה מעצמה, כעת הכאבים הם רק בפצע הפתוח , האם זה נורמלי שצלקת הניתוח תיפתח מחדש? מה עושים במצב כזה? אודה לתשובתך המהירה !

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה