ממצאי ביופסיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2014 | 22:00 | מאת: גלי

בת 47. בניתוח הוצא פוליפ רקטלי אנלי: אבחנה H1336 Tubulovilous adenoma with low grade dysplasia. Resection margin is free מה משמעות של ממצא זה? כל כמה זמן מומלץ לבצע קולונוסקופיה בעקבות ממצא זה?

15/06/2014 | 22:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ממצאי הביופסיה מצביעים על פוליפ שפיר של המעי שהוצא בשלמות. תזמון הבדיקה החוזרת מלוי בגורמים שונים כולל גודל הפוליפ שהוצא ואיכות הכנת המעי והבדיקה הקולונוסקופית. כדאי להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל בשאלה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה