ניתוח בעקבות קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/07/2006 | 16:57 | מאת: מיכאל

ד"ר זמורה שלום התגלה אצלי בקולונוסקופיה פוליפ גדול 30 ממ בקולון עולה, היסטולוגיה TVA עם דיספלסיה ברמה גבוהה. נאמר לי שאחרי בדיקת CT וקולונוסקופיה דחופה יוחלט אם יש צורך לנתח. אם כן, מה משמעות הניתוח, כיצד הוא מתבצע ומהם ההשלכות הרפואיות (והטיפול) לאורך זמן, אם יש כאלו?

30/07/2006 | 00:52 | מאת: ד"ר עודד זמורה

מיכאל שלום אם מדובר בפוליפ שטוח ("ססילי") והיתה בו דיספלזיה ברמה גבוהה (הנחשבת כגידול ממאיר בשלב ראשוני מאד) אז יש אינדיקציה לניתוח. אם הפוליפ היה על גבעול והגבעול נקי ניתן להסתפק במעקב. בקולונוסקופיה חוזרת כדאי לשקול לסמן בצבע את מיקום הפוליפ שהיה, מאחר שהוא נכרת ואין לנו דרך למשש אותו בזמן הניתוח, אלא אם הוא היה ממש מעל החיבור בין המעי הדק למעי הגס ("צקום"), ואז אין צורך בסימון. בניתוח כורתים את המחצית הימנית של המעי הגס ומחברים את סוף המעי הדק למעי הגס הרחבי. מדובר בניתוח לא קטן, עם רמת סיכון מסויימת (תלוי במצבך הבריאותי הכללי), אך עם סיכוי גבוהה לריפוי מלא מהגידול הנ"ל. בעקרון ניתן לעיתים קרובות לבצע את הניתוח בשיטה לפרוסקופית, שאינה כרוכה בפתיחת בטן מלאה, אם הכירורג המטפל מיומן בטכניקה זו. אין הבדל משמעותי בתועלת או ברמת הסיכון בין ניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח, אך ההתאוששות מעט מהירה יותר בשיטה הלפרוסקופית. מבחינת החיים אח"כ- לרוב אין שינוי ניכר באיכות החיים, לעיתים יש יציאות מעט יותר תכופות אך לא באופן משמעותי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה