לחזור לפעילות שלמה?!?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/07/2006 | 10:15 | מאת: גבריאל לדרמן

שלום רב... שמי גבריאל ואני עברתי ניתוח חוזר במעי, לפני כחודש וכמה ימים! בניתוח הקודם שהיה לפני שנה היה קיצור מעי ועכשיו עשו תיקון (הרחבה בנקודת השקה) נוצר לי זהום מתחת לתפרים ופתחו לי 4 סיכות שיפריש החוצה את המוגלה. עכשיו החור ניסגר השאלה שלי היא האם אני יכול לחזור לים והשאלה הכי חשובה בשבילי האם אני יכול לחזור לגלוש?! (גלישת גלים) חיוך עושה פלאים... תודה רבה גבריאל.

30/07/2006 | 00:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גבריאל שלום, אם אתה שואל על גלישת גלים סימן שאתה מתאושש היטב. אם הפצע סגור אתה יכול ללכת לים, אך קח בחשבון שחשיפת הצלקת לשמש בשנה הראשונה יכולה לגרום לה להיות יותר כהה. לגבי פעילות גופנית- תקשיב לגוף שלך ותעשה רק מה שאתה מרגיש שאתה יכול. בכל מקרה מומלץ לא לבצע פעילות הכרוכה בהרמת משאות כבדים או במאמץ ניכר של שרירי הבטן במשך כ 3 חדשים. החלמה מהירה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה