קוליטיס כיבי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/07/2006 | 21:04 | מאת: מיכל

שלום, אבי אובחן כחולה קוליטיס לפני שנים רבות ב6 שנים האחרונות אובחנו גם שני אחי האם קוליטיס הינה מחלה גנטית? האם ניתן לגלותה בבדיקת דם ולאו דווקא בבדיקה פולשנית כגון קולונוסקופיה? מה סיכויי לחלות ומה סיכויי להעביר את המחלה לילדי? תודה

18/07/2006 | 23:15 | מאת: ד"ר עודד זמורה

מיכל שלום, אלצרטיב קוליטיס היא מחלת מעי דלקתית כרונית שלצערנו כיום אין לנו מושג מה גורם לה. התאוריה כיום היא שהמחלה פורצת כשילוב של מבנה גנטי מסויים ה"רגיש" ללקות במחלה, וחשיפה לגורם כלשהו (כגון חיידק, וירוס, או גורם סביבתי אחר שיננו יודעים מהו) הגורמת להתפרצות המחלה. לכן אין לנו גם דרך לומר לךבמדוייק מהו הסיכוי שאת או ילדיך יחלו במחלה, פרט לכך שרוב קרובי המשפחה של חולי קוליטיס אינם לוקים בה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה