התרוקנות חלקית-המשך

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/07/2006 | 16:14 | מאת: אירית

הייתי אצל פרוקטולוג והוא בדק אותי רקטלית ועם מכשיר ארוך שלא ידוע לי מה שמו הוא רשם בטופס אך הכתב איום ונורא משהו כמו אנוקופה במפ הוא טען שהכל תקין ובקשר לחוסר ההתרוקנות עלי לעזור לעצמי בחוקן או בתרופןת לעצירות ואפשר לנתח אך קודם צריך לעשות בדיקות לא נעימות כלל משהו עם אולטרסאונד וגינלי ,חוקן עם צילום ועוד בדיקהשנקראת ממו משהו. האם נשמע הגיוני נתןח במקרה זה,מה צריכים לסדר בנתוח. אבל זה לאחר בדיקת קולונסקופיה שאני לא ממש יודעת אם כדאי לעשות כי דם סמוי תקיו אצלי,בדיקות דם ,כימיה ובדיקת מרקר למעי שעשיתי בפברואר תקינה. הופעת דם מפי הטבעת אצלי היתה כשלוש פעמים רק בזמן הניגוב כשהקיבה היתה קשה מאוד וממש בקושי יצאה(סליחה על התאור) כך שאני ממש מתלבטת כי ההכנה והבדיקה לא נעימים.

11/07/2006 | 22:51 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אירית שלום, אם הבדיקה תקינה זו כבר בשורה טובה. לא הייתי מהסס לבצע קולונוסקופיה- כך נוריד לחלוטין את השאלה האם יכול להיות משהו מסוכן שגורם לסימפטומים האלה מהפרק, וכולנו נישן יותר טוב בלילה. ההכנה עצמה אינה נעימה אבל יכולה גם לעזור לנקות את המעיים אם בכל זאת יש בהם אבני צואה. אם הקולונוסקופיה תקינה אז נדע לפחות שאנו מדברים על בעיה של איכות חיים (שאנו לא מזלזלים בה), ואז הבירור והטיפול יקבעו לפי כמה זה מפריע לך באיכות החיים ומה את רוצה או מוכנה לעשות על מנת לנסות לשפרם. ישנם בעיות שונות שיכולות לגרום לקושי בהתרוקנות, ורק בחלק קטן מהם הטיפול הוא ניתוחי. לכן קודם יש להשלים את הבירור ולהגיע לאבחנה, ולאחר מכן לשקול מהו הטיפול היעיל ביותר והאם את מעוניינת לעבור אותו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה