פיסורה וחזרה לשגרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/07/2006 | 22:43 | מאת: דני

שלום ד"ר זמורה עברתי ניתוח פיסורה לפני חמישה שבועות. אין לי כאבים ואין לי דימומים והבדיקה של הרופא המנתח מראה שהעניינים מסתדרים. העניין הוא שאני הומו וניסיתי להיחדר לאחרונה אולם מיד הרגשתי כאב והפסקתי. כמה זמן אמור לחלוף עד שאוכל לחזור לשגרה של חיי מין רגילים? האם לא אוכל יותר בכלל? ממש לא מתחשק לי להפוך את הבעיה לכרונית. כמו כן, האם יש טעם להמשיך למרוח את משחת הניפדיפין שקבלתי לפני הניתוח כטיפול נלווה, על מנת ליקדם עוד יותר את הריפוי באזור או שאולי אין צורך בגלל הניתוח?

06/07/2006 | 18:21 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דני שלום, ראשית התנצלותי על האיחור במתן התשובה, עקב השתתפות בכנס מקצועי בחו"ל. בוודאי שאין סיבה טובה שתוותר על חיי מין לאורך זמן רב, אבל אם המקום עדיין רגיש כדאי לחכות עוד מספר שבועות ולנסות שוב (עם לובריקציה טובה). לגבי שימוש בניפדיפין- בד"כ כשמבצעים ניתוח לחיתוך השריר אין צורך בהמשך התרופה, אבל אין סיכון רב בשימוש נוסף אם אתה חושב שזה יכול לעזור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה