קפל עור בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/01/2012 | 15:34 | מאת: דניאל

שלום , אני אחרי ניתוח להסרת טחורים ולאחר הניתוח נותר לי קפל עור בפי הטבעת. למיטב הבנתי אין לכך שום השלכות רפואיות ובכל זאת הייתי מעדיף להסירו. רציתי להתעניין במה כרוך הדבר ? האם ההליך מסובך ? האם מומלץ ? תודה רבה

08/01/2012 | 15:08 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דניאל שלום, בניתוח לכריתת טחורים אנו מקפידים מאד להשאיר גשרי עור מספקים בין קבוצות הטחורים, בכדי למנוע הווצרות היצרות של פי הטבעת, ולכן לעיתים נשארים לאחר הניתוח קפלי עור קטנים, שלרוב ההשלכה שלהם היא אסטתית בלבד. כריתתם היא פעולה כירורגית פשוטה יחסית אך כרוכה בכאבים בתקופת ההחלמה שדי דומים לאלו לאחר כריתת טחורים.

15/01/2012 | 02:45 | מאת: דניאל

האם הפעולה הכירורגית כרוכה בהרדמה כללית? או האם מדובר בפעולה פשוטה המתבצעת במרפאה ? תודה רבה לך על עזרתך.

20/11/2012 | 22:47 | מאת: מונא

יש לי אותה בעיה של דניאל אחרי הניתוח קפל עור קטן אבל לפי מה שאני רואה הצרתו א הייתה גורמת להווצרותה של פי הטבעת הפוך אחרי הניתוח פתח פי הטבעת אצלי התרחב שאלתי אסטתית זה מפריע לי ואני מעוניינת להציר יש דרך אחרת חוץ מניתוח וקריתה כדי להסיר משחות למשל שגורמות להתכווצות הקפל פניה עד לקליפתו והרפיתו??

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה