כאבים וצריבה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/05/2006 | 13:59 | מאת: טום

שלום רב דר'! עברתי לפני כ-8 חודשים ניתוח turp לפרוסטטה.אחרי הניתוח היה לי צריבה איומה גם ברקטום מספר חודשים.לא יודע אם הדבר קשור למצב של היום.היום אני סובל מטחורים פנימיים ויצא לי בשר סביב לפי הטבעת כמו שפתיים קטנות אצל הנשים. בישיבה כל האזור צורב.בבקר יש לי יציאה מידית אחרי מספר צעדים שאני עושה כי אני לא יכול להתאפק אבל לא מתרוקן לגמרי.אחרי חצי שעה חייב לצאת שוב.במשך היום גם יש לי הרגשה של צורך.לפעמים גם יש כאבים שמושך לכוון איבר המין.לפעמים יש גם דימום קל בניגוב. בדרך כלל אני שוטף.עברתי בדיקה קולונקופיה לפני כ-3 שנים וסיגמו לפני כ-חודשיים. מה המלצתך ולמי אני צריך לפנות לטיפול? בתודה

28/05/2006 | 21:06 | מאת: ד"ר עודד זמורה

טום שלום מאחר שתלונותיך התחילו לאחר ניתוח לטיפול בערמונית מוגדלת, הייתי בכל זאת מבקר אצל האורולוג המטפל לוודא שאין שום סיבוך הקשור בניתוח זה כגון דלקת כרונית בערמונית. מבחינת איזור פי הטבעת אתה מתאר תמונה משולבת של בלט רקמה שיכול להתאים לטחורים, וקושי בהתרוקנות. חשוב לציין כי קושי בהתרוקנות הוא לעיתים קרובות הסיבה להתבלטות הטחורים, ולא להיפך (ז"א שנדיר שקושי בהתרוקנות נגרם על ידי טחורים). לכן חשוב לברר את הקושי הנ"ל בהתרוקנות ולנסות לטפל בו לפני או במקביל לטיפול בטחורים. אנא ראה מידע רב בנוגע לטחורים שניתן בפורום זה בעבר. אם עברת קולונוסקופיה מלאה לפני 3 שנים וסיגמואידוסקופיה לפני כחדשיים אז לפחות מבחינת בעיות של המעי הגס שיכולות לגרום לתלונות כאלה (כגון גידולים וכד') אתה יכול להיות יחסית שקט.

28/05/2006 | 22:36 | מאת: טום

תודה על התשובה המהירה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה