אבחון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/09/2011 | 23:52 | מאת: ליאת

שלום דר' . נולד לי פג בשבוע 30 לפני 7 חודשים במשקל 870 גרם.מיום שני לחייו תפיחות בטנית עם צילומי בטן חוזרים שהדגימו דפוס חסימתי עם הרחבה משמעותית של לולאות מעי. טופל בחוקני סליין במחשבה של מקוניום פלאג עם הטבה זמנית, ללא עדות ל"נק" או זיהום.תפיחות בטנית המוקלת ומוחמרת לסירוגין, נסיונות האכלה הופסקו שוב ושוב לאור קליניקה חסימתית, לאור זאת 3 שבועות לאחר לידתו בוצעה אילוסטומיה זמנית על מנת לאפשר מתן כלכלה ועלייה במשקל. (בניתוח הכרורגית לא ראתה שום בעיה/חסימה) גם לאחר הוצאת הסטומה היתה הרחבה של לולאות מעי אך המצב הקליני היה טוב, ספיגה טובה של אוכל (פרוגסטמיל) בטן רכה ויציאות כל הזמן. לאחר השחרור המשכנו את הברור: עשינו תבחין זיעה ובדיקה גנטית לשלול CF ויצא תקין. עשינו ביופסיה של הרקטום לשלול הירשפורננג ויצא תקין. בדיקה הבאה היא חוקן בריום . הרופאים אמרו שאם החוקן יהיה תקין אין עוד מה לבדוק אלא רק לעשות ניתוח החזרה ולראות מה קורה.. שאלותיי: 1. האם הדר' יודעת על עוד בדיקות שאפשר לעשות על מנת לבדוק תפקוד של המעי לפני ניתוח ההחזרה? 2. האם כדאי לבדוק מלחים, בלוטת התריס? עמוד שדרה? האם קשור? 3. מה בדיוק החוקן בודק?? 4. את החוקן הם רוצים לעשות מהסטומה (ולא מפי הטבעת) מה ההבדל?ולמה זה עדיף? 5. אם באמת הכל תקין מה יכלה להיות הבעיה? יכול להיות רק בגלל שהיה פג? כזכור לי הרופאים בפגיה אמרו שגם פגים קטנים אחרי כמה ימים זה מסתדר, ופה זה "לא הלך" הרבה זמן.. 5. מה זה אומר "מקוניום פלג" האם יכול להיות שזה מה שהיה לו? 6. איך ניתן לשלול מחלק קולוניק? בעיה עצבית? 7. אם יש כל הזמן יציאות מהסטומה זה אומר שהמעי הדק בטוח תקין? אודה לך מאוד מאוד אם תוכל להתייחס ל7 השאלות הנ"ל, ידוע לי שזה מידע כללי והתיק לא לפניך, אך אשמח לשמוע חוות דעתך. תודה מראש ליאת

03/09/2011 | 22:25 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ליאת שלום, אני מבין מאד את דאגתך אך אינני כירורג ילדים ואיני מתעסק בבעיות כגון אלו בשגרת יומי. מומלץ להוועץ בכירורג ילדים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה