ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/05/2006 | 16:32 | מאת: ללית

שלום לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח פיסורה, הבנתי שהפיסורה יכולה לחזור, רציתי לדעת מהם הסימנים לכך? והאם כאבים הנלווים ליציאות( לעיתים רחוקות) יכולים להעיד על חזרתה של הפיסורה?

21/05/2006 | 20:34 | מאת: ד"ר עודד זמורה

חזרה של פיסורה מתבטאת באותם סימנים כפי שהתבטאה הפיסורה בפעם הראשונה, והסמפטום העיקרי והדומיננטי ביותר הוא כאב עז. על מנת לצמצם ככל הניתן את הסיכוי לחזרת פיסורה, מומלץ להקפיד על יציאות רכות על ידי כלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה, ושימוש בתוסף סיבים מסחרי (הנמכר בבתי מרקחת ללא מרשם) לפי הצורך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה