פיסורה לחולה קרוהן בן 9 וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/05/2006 | 21:00 | מאת: אורנה

בני בן 9 וחצי חולה קרוהן לאחרונה סובל מאוד מפיסורה בפי הטבעת, אולי יש שם גם פיטולה, אנחנו מנסים כבר מספר חודשים למרוח כל מיני משחות שהגסטרו והכירורג שראו אותו המליצו, כולל רקיחה שעלתה 110 ש"ח - ניפדיפין. הוא ממש סובל, קשה לו לשבת בבית ספר על הכיסא, כואב לו כל הזמן ! מה עושים? האם יש אפשרות להזריק לפיסורה משהו שסוגר אותה? אמבטיות עוזרות? אנא עזור. תודה.

10/05/2006 | 22:30 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אורנה שלום, צר לי לשמוע על סבלו של בנך. כאבים עזים בפי הטבעת בחולי קרוהן יכולים להגרם ממספר סיבות, כולל פיסורה, אבל הגורם השכיח ביותר הוא בכל זאת זיהום פריאנאלי ופיסטולות, ואם הכאב לא חולף בטיפול שמרני יש מקום לשקול הדמיה של איזור זה, למשל ב MRI, ולעיתים אפילו לבצע בדיקה של פי הטבעת בהרדמה. אם יש תהליך זיהומי, יש לנקז אותו. הטיפול בפיסורה בחולי קרוהן קשה מאד, מאחר שהשילשול הכרוני גורם לגירוי קבוע של האיזור. בנוסף, אנו משתדלים להמעיט בניתוחים לפיסורה בחולי קרוהן, משום שיש בהם סיכון מוגבר. המפתח לטיפול הוא לנסות להרגיע את המחלה הפעילה ולהגיע לרמיסיה. לעיתים ניתן בינתיים להזריק בוטוקס, שהוא חומר משתק שרירים (באופן זמני), לשריר המכווץ סביב פי הטבעת, במטרה להקל את הסבל הנגרם על ידי הפיסורה.

11/05/2006 | 13:43 | מאת: אורנה

ראשית, תודה על תשובתך, הבוקר ביקרנו כירורג בשניידר ואכן יש מקום מאוד רגיש סביב פי הטבעת כשנוגעים בו, ולדברי הגסטרו שלנו והכירורג, כנראה יש פיסטולה פנימית שגורמת לכאב. ננסה אנטיביוטיקה בתקווה שזה יעזור. הבוקר בזמן שבני היה בשרותים ראיתי שכשהוא מאוד מתאמץ להוציא משהו, בעקבות כאבי בטן מאוד חזקים, יוצא לו מפי הטבעת גוש בשר גדול אדום סגול (בגודל של פקק בקבוק קולה, או מסטיק עגול גדול) ומשם יוצא השלשול, ואח"כ שהוא מפסיק ללחוץ, זה חוזר חזרה פנימה. האם זה תקין? מה זה? פעם ראשונה שאני מסתכלת בזמן שהוא עושה את צרכיו, וכיון שבבית חולים יש שרותים עם אסלה כל כך גדולים אפשר לראות את פי הטבעת בזמן היציאה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה