סיבוכים של ניתוח קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/08/2009 | 10:46 | מאת: בת24

שלום, לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח בגלל אבצס וקטיעה של 20 ס"מ בחיבור בין המעי הדק למעי הגס.האבצס גרם לנמק בדופן השלפוחית וזאת גילו רק במהלך הניתוח, לאחר מספר שבועות גדלה פיסטולה בין שלפוחית השתן והמעי הדק ונאלצתי לעבור ניתוח נוסף. כיום, עדיין יש דליפה מהשלפוחית למעי. השיקולים כרגע הם או ניתוח נוסף ניקוז דרך הכליות על מנת לייבש את השלפוחית והפיסטולה תסגר מעצמה... בנוסך יש לי גם קולקציות בחלל הבט בעקבות הניתוח הראשון שמנוקזות ע"י נקזים. כבר די מיואשת מהמצב. רציתי לדעת האם מישהו נתקל במקרה דומה?ואיזה המשך טיפול עדיף יותר?? תודה.

20/08/2009 | 16:08 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שלום רב, צר לי לשמוע על מצבך ועל הסיבוכים שחוית לאחר הניתוח. סיבוכים כאלו אכן קורים לפעמים בניתוחים מורכבים לטיפול במחלת קרוהן, וניתקלנו במקרים דומים בעבר, ואני יכול לומר לך שלרוב בסופו של דבר הדברים מסתדרים ובטווח הארוך חוזרים לתפקוד יומיומי רגיל. יחד עם זאת, מדובר במקרה רפואי מורכב, ולא יהיה אחראי מצידנו לתת המלצות טיפוליות כאלה ואחרות על סמך תיאור באינטרנט. אני בטוח שהרופאים המטפלים ידעו להמליץ לך על הטיפול המיטבי. החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה