שאלה לד"א עודד זמורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/03/2006 | 11:36 | מאת: נימרוד

אני בחור בן 26, בריא לחלוטין (מלבד אסטמה קלה ועודף משקל קל). בחודש וחצי האחרונים אני סובל מכאבי בטן ובחילות. זה התחיל לאחר ארוחה אצל חברים שאחריה הקאתי ושלשלתי במשך כשבועיים (הייתי היחיד מבין האנשים שאכלו בארוחה זאת שהרגיש לא טוב). הופניתי לבדיקות דם שתן וצואה ע"י רופא המשפחה שלי וכל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. אם זאת על אף שאינני מקיא או משלשל בשבועיים האחרונים לערך אני ממשיך להרגיש לעתים קרובות מאוד בחילה וכאבי בטן. בניגוד לבעבר אני מתמלא מכל דבר קטן שאני אוכל למרות שאיני מגיע לתחושת שובע אלא לסוג של בחילה או כאבי בטן. מה יכולה להיות הבעיה? מה עליי לעשות? בתודה מראש נימרוד

31/03/2006 | 16:00 | מאת: ד"ר עודד זמורה

נמרוד שלום. תלונות שנמשכות חודש וחצי לרוב אינן אופייניות ל"קלקול קיבה" ויתכן שנובעות מבעיה כלשהי במערכת העיכול הדורשת טיפול. המלצתי היא לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג לבירור התלונות הנ"ל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה