טחורים לאחר חדר כושר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/03/2006 | 17:38 | מאת: אסף

ד"ר זמורה שלום רב, שמי אסף ואני בן 28, בריא בד"כ, לאחרונה התחלתי להתעמל בחדר כושר, ומן הסתם זה מצריך מאמץ פיזי לא קל, כמו כן, שיניתי גם הרגלי תזונה, התלחתי לצרוך יותר ירקות ופירות, בסמוך, שמתי לב כי בעת היציאה, אני משקיע מאמץ רב וסובל מכאב ממש ביציאה עצמה שמלווה בדם. הצואה עצמה די קשה ולא ספוגית, ברצוני לציין כי סבלתי בעבר ממקים כאלו אך במהלך הזמן זה עבר, אך בגלל חדר הכושר זה חזר בתידרות יומית, החלטתי להשתמש בנרות נגד טחורים ואכן זה עוזר ואין דימום, ( אני משער זה טחורים כיוון שניתן לראות את כלי הדם המורחבים, מעין בלוטות אפורות), שאלתי האם אני צריל להפסיק את הפעילות הספורטיבית ואם לא , מה ניתן לעשות ?

20/03/2006 | 11:05 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אסף שלום פעילות ספורטיבית הכוללת הרמת שמאות כבדים, כגון הרמת משקולות, אכן יכולה להחמיר סבל מטחורים. פעילות אירובית בד"כ לא גורמת לכך. בכל מקרה, פעילות ספורטיבית זה טוב וחשוב, ולא הייתי ממליץ להפסיק אותה. חשוב מאד לרכך בכל זאת את היציאות כדי שיהיו ללא מאמץ. מניעת עצירות ויציאות קשות מהווה את הבסיס החשוב ביותר לטיפול בטחורים. גם שילשול יכול להחמיר טחורים, והיציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). חשוב לציין כי ריכוך היציאות הוא הבסיס לטיפול גם אם נוספים לכך טיפולים נוספים, כולל טיפול כירורגי. ניתן להשיג מקרם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. חשוב להמנע ממאמץ יתר וישיבה ממושכת בשירותים. נרות ומשחות בד"כ לא ממש מטפלות בטחורים ולא מקטינות אותם באופן משמעותי, אלא מקילות בעיקר על הסבל ואי הנוחות שהם גורמים. אם בכל זאת למרות ריכוך יציאות אתה עדיין סובל מומלץ לפנות לבדיקה לרופא מומחה בתחום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה