גרד בפי הטבעת.
דיון מתוך פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה
שלום, לפני מספר שבועות כתבתי לך על גרד בפי הטבעת שהוא בלתי נסבל והופך את חיי לסיוט. אתה השבת לי בצורה מאוד מפורטת מה יכולות להיות הסיבות. לצערי הפרקטולוג שהלכתי אליו לא מצא משהו הנראה לעין. כמו כן הוא אמר שיש לי טחורים פנימיים שייתכן שהם גורמים לגרד. אך גם המשחות שקיבלתי לא עוזרות ורק מגבירות את אי הנוחות. 1. איך אפשר לדעת אם יש תולעים ?מישהו המליץ לי לשים נייר דבק בפי הטבעת ואז לבדוק. האם יש עוד שיטות? 2. בד"כ אתה ממליץ על מנת שלא תהיה עצירות לאכול סיבים תזונתיים. האם אתה יכול לפרט? 3. האם יתכן שיש גרד שאי אפשר לאתר את מקורו ? אני ממש ממש מיואשת. ( כמו כן אני בהריון - מה שלא ממש עוזר למצב). תודה מראש. .
לגבי אבחון וטפול בתולעים ובטיחות טיפול זה בהריון יתכן שעדיף להתייעץ בפורום גסטרואנטרולוגיה: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/904 יכול להיות גרד שלא מוצאים את מקורות אבל גם אז ניתן לטפל בו. מחינת משחה מקומית, מומלץ לא להשתמש במשחות המכילות סטרואידים, ואני בד"כ ממליץ על משחות הגנה כמו ששמים לתינוקות כנגד תפרחת חיתולים. שווה לנסות להמנע ממאכלים שיכולים להגביר גרד ופורטו בתשובתי הקודמת, לפחות לתקופת ניסיון. כן מומלץ לא לשפשף בזמן הניגוב אלא לייבש בלבד. לגבי תזונה עשירה בסיבים, הנה "קצת" מידע: דיאטה רבת סיבים לשיפור פעילות מעיים ומניעת עצירות הסיבים התזונתיים הם רב סוכריים (פחמימות) מהצומח, שאינם עוברים תהליך עיכול ע"י אנזימי גוף האדם. חלקם עוברים עיכול חלקי על ידי חיידקי המעי. הסיבים התזונתיים משפרים תהליכי עיכול על ידי הגדלת נפח הצואה וריכוכה, ועקב כך הם עשויים להקל במקרים של עצירויות. כמו כן הם מקצרים את תהליך התרוקנות המעיים ומזרזים סילוקם של חומרים מזיקים ממערכת העיכול. המקורות העיקריים לסיבים הם גרעינים מלאים (חיטה, שעורה, אורז מלא, שיבולת שועל וכו'), פירות, ירקות וקטניות. דיאטה רבת סיבים כוללת 25-50 גרם סיבים ליום (לעומת הצריכה הממוצעת באוכלוסיה: 10-15 גרם ליום). בכדי לעלות את צריכת הסיבים התזונתיים בדיאטה מומלץ: א. לכלול 6 כפות סובין חיטה/שיבולת שועל/ דייסיבית באופן יום-יומי. או לצרוך מנה אחת (30 גרם) של דגני סובין כמו: אול-בראן פלוס (ALL CRAN PLUS), פייבר ואן (FIBER ONE) או ברנפלס. ניתן להוסיף ליוגורט, מיץ טבעי או מרק. ב. להעדיף דגנים מלאים על פני מעובדים: לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, לחם חי, לחם דגנים, לחם מסיבי סויה, שיבולת שועל, אורז מלא, כוסמת, בורגול, פתית חיטה מלאה, קרקר עם סובין. ג. לצרוך מנת קטניות (חומוס, פול, אפונה, שעועית, עדשים) פעמיים בשבוע לפחות. ד. להגדיל צריכת ירקות ופירות, בעיקר טריים עם קליפה. לפחות 5 ירקות ביום (מומלץ לגוון). ה. לצרוך לפחות 3 ליטר מים ביום. ו. להפחית אכילת מזונות מעובדים מוכנים המכילים סוכר, כגון ממתקים, שוקולד, עוגות, לחם לבן, אורז לבן ושומנים מהחי. לדוגמא: כדי לצרוך 25-45 גרם סיבים תזונתיים ביום יש לצרוך: 30 גרם (מנה) אול-בראן פלוס / פייבר וואן / ברנפלקס (7.5-15 גרם) ½ כוס שעועית לבנה / עדשים / אפונה / 5-6 כפות דייסיבית (7-5 גרם) סלט מ5- ירקות (לדוגמא: עגבניה, מלפפון, בצל, גזר, כרוב, פלפל, פטריות) 5-9 גרם) 100 גרם בטטה / תפוח אדמה אפוי בקליפה / 4 כפות גרעיני תירס (3-4 גרם) 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (3 גרם) הקפדה על תפריט רב סיבים לאורך זמן, יחד עם פעילות גופנית סדירה, והרגלי "התפנות" נכונים (להימנע מה"התאפקות") יבטחו פעילות מעיים טובה וסדירה ומניעת עצירות. הערה: העלאת צריכת הסיבים התזונתיים היומית בהדרגה, במקביל להעלאת צריכת הנוזלים, תמנע או תפחית תופעות לוואי לא נעימות כמו גזים, התכווצויות ושלשול. יש לציין שתופעות אלו נעלמות בד"כ תוך 24-48 שעות ותדירותן הולכת וקטנה עם הצמדות לדיאטה. להרכבת לוח דיאטה אישי, מומלץ לפנות ליעוץ לדיאטיקאית מוסמכת.
הייתי אצל רופא עודר והוא אמר (בלי להסתכל) שהגרד בא בשל התרוקנות לא מלאה. נתן לי משחות הרגעה.(אזראקאין ואלוקום). טען שחוץ מניתוח אין מה לעשות. הגרד הוא בעיקר בלילה ואינו בא מתולעים וגם לא מפטריות. הייתי אצל פרוקטולוגית ובבדיקה לא מצאה דבר. לפעמים מרגישה כאבים פנימיים בקצה המעי הגס. מה דעתך?
אני סבלתי שנים מתופעה מטרידה כזאת.יתכן שיש לך מחלה בשם lichen simplexמחלה פסיכוסומטית הנובעת ממצבי לחץ.עם הירידה בלחץ המחלה נעלמת מעצמה,כפי שקרה לי.התרופה היחידה שמקילה לגירודים הינה משחת panthison המתקבלת לפי מרשם ויש להשתמש בה ללא הגזמה,לפי הצורך בלבד,מאחר ומכילה cortisone.בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא עור מומחה,אשר יעשה ביופסיה לאיבחון בטוח.בהצלחה !