מעי הסובל מעצירות כרונית ומטופל במלח אנגלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/01/2006 | 15:56 | מאת: איריס

האם קיימת אפשרות להתערבות כירורגית במעי והבראתו לאור העצירויות הקשות מזה כ 25 שנה ומטופלות במשלשלים , כמו מלח אנגלי , לקסיקל פורטה, מיץ שזיפים -? הנני בת 50 וסובלת מריפלוקס אחרי הליקובקטר . G6PD . הצרבות קשות עד לרמה של שריפה בכל איזור החזה והזרועות בדמוי התקף לבבי .. מה ניתן לעשות בתחום הזה ? בתודה ובהצלחה לפורום

01/01/2006 | 20:10 | מאת: ד"ר עודד זמורה

איריס שלום ותודה עבור איחולי ההצלחה. עצירות כרונית היא בעיה מוכרת ורבים/ רבות סובלים ממנה. אמנם עצירות מוגדרת כפעולת מעיים לא תכופה, אולם בהגדרה רחבה יותר, עצירות מתייחסת גם לקושי להתרוקן, לצורך במאמץ בזמן היציאה, התרוקנות לא מושלמת, ירידה בנפח הצואה וצורך בשימוש באמצעים על מנת להשיג יציאות סדירות. ישנן סיבות רבות היכולות לתרום לעצירות או לקושי בהתרוקנות, הכוללות בין היתר הרגלי תזונה לא נכונים, אורח חיים הכולל חוסר פעילות גופנית, התאפקות כתוצאה מחוסר תנאים להתפנות, שימוש יתר במשלשלים, "מעי עצל", ותפקוד או מבנה לא תקין של רצפת האגן. קיימים גם גורמים נוספים, אך תהיה הסיבה אשר תהיה, בכל מקרה של עצירות ממושכת מומלץ להיבדק אצל רופא מומחה בתחום. בירור לעצירות כולל בד"כ מלבד בדיקת כירורג קולורקטאלי המומחה בתחום זה, גם בדיקות עזר, כולל בדיקת תנועתיות המעי ותפקוד רצפת האגן. הטיפול תלוי במידה רבה בתוצאות הבירור, ובד"כ כולל גם הוספת סיבים למזון ושתיה רבה, ופעילות גופנית. טפול ניתוחי יכול להועיל אם מאובחנת בעיה בתנועתיות של המעי, או בעיה חסימתית ברצפת האגן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה