MIR, US, CT - קצת סדר בבלגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/03/2006 | 21:12 | מאת: אני

שלום רב, האינטרנט אמנם מלא בהסברים על שלושת שיטות ההדמיה הנפוצות, MIR, US, CT, אך בשום מקום לא מצאתי הסבר על העדיפות ביניהן לשימושים השונים. ב CT אובחן תהליך תופס מקום בחלל הבטן, על גבי הדופן החיצונית של המעי (קולונוסקופיה תקינה) ומאחורי השלפוחית בקוטר 3 ס"מ. האם בדיקת MRI תוכל לספק מידע נוסף על הממצא, כמו למשל הרכב התהליך (ציסטה?), או שעדיפה בדיקת US רקטלי ? תודה מראש

08/03/2006 | 22:15 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אני שלום, כל אחת מבין הבדיקות בציינת משתמשת בטכנולוגיה אחרת ולכן יעילה יותר לענות על שאלות מסויימות ופחות יעילה בשאלות אחרות. החכמה בשימוש יעיל בבדיקות הוא לדעת לשאול את השאלה הנכונה. מתאורך הקצר בלבד, מבלי לדעת ממה את סובלת ומבלי לראות את ה CT, קשה לי לענות היטב על שאלתך. בגדול, CT יכול לרוב להגדיר אם מדובר בציסטה או לא. את שאר הבדיקות יש טעם לבצע רק אם יש שאלה ספציפית שבדיקות אלו יכולות לענות עליה, ואשר התשובה עליה אולי תשנה את תכנית הטיפול. היעילות של בדיקות כאלה ללא שאלה כזאת אינה גבוהה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה