קרישי דם בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/05/2008 | 09:18 | מאת: יואב

ד"ר שלום רב נבדקתי אצל כירורג/פרוקטולוג שאיבחן אצלי קרישי דם וטחורים חיצוניים הוא קבע לי תור לביקורת ורקטוסקופיה בעוד כחודש. הדבר שמטריד אותי הוא שקרישי הדם בולטים החוצה כגושים קשים האם הם יתכווצו או "יכנסו" פנימה? במידה ולא מה ניתן לעשות? אני מעונין לחזור לפעילות ספורט מתונה (הליכות מהירות) האם המלצתך להמנע מכך בשלב זה? (אני מטופל שמרנית ע"י תזונה נכונה, שטיפה ואלחוש המקום) תודה

13/05/2008 | 21:19 | מאת: ד"ר עודד זמורה

יואב שלום, קירש דם בטחור יוצוני בד"כ נספג בהדרגה לאורך מספר שבועות, והטחור החיציני קטן, למרות שלרוב נשאר קפל עור מסויים. אין מניעה לבצע פעילות אירובית שאתה מרגיש טוב עימה, אבל מומלץ להמנע בתקופה זו מהרמת משאות כבדים כגון הרמת משקולות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה