שאלה לי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/03/2006 | 04:47 | מאת: אלמוני

מה זה יכול להגיד אם יש דימום מפי הטבעת בזמן היציאה ואך ורק בזמן היציאה ואני לא הומוסקסואל אודה לכם מאוד אם תענו לי

05/03/2006 | 22:16 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דימום ביציאה ללא כאבים יכול להגרם פעמים רבות מטחורים פנימיים שמדממים. יחד עם זאת, לעיתים הסימפטומים של טחורים, שמתבטאים לעיתים קרובות בדימום, יכולים להיות דומים לסימפטומים הראשוניים של בעיה כלשהי במעי הגס, שיכולה גם היא להתבטא בדמם מפי הטבעת. לכן אם יש דמם (ואפילו אם יש טחורים) אנו ממליצים לבצע בדיקה של המעי הגס, כגון קולונוסקופיה. אם אתה צעיר ואין לך גורמי סיכון אחרים כגון הסטוריה של מחלות מעי במשפחה, ניתן פעמים רבות להסתפק בבדיקה של החלק הסופי של המעי הגס בלבד (רקטוסקופיה או קולונוסקופיה קצרה). בכל מקרה אחר מומלצת קולונוסקופיה מלאה (או קולנוסקופיה וירטואלית). כמו כן מומלץ להבדק על ידי רופא מומחה בתחום זה (בד"כ כירורג קולורקטאלי/פרוקטולוג). אם בדיקת המעי הגס תהיה תקינה הרי מדובר בבעיה של איכות חיים בלבד, ומומלץ לטפל בה אם היא מציקה לך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה