דמם ממערכת העיכול

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/04/2008 | 20:47 | מאת: גסי

שלום רב ברצוני לדעת איך יודעים שיש דמם ממערכת העיכול ובמה זה יכול להתבטא? האם הדמם הוא דרך הפה או דרך פי הטבעת ואיך אפשר לדעת על פי בדיקות דם?

03/05/2008 | 22:16 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גסי שלום, דימום ממערכת העיכול העליונה יכול להתבטא בהקאה דמית או ביציאות שחורות ודימום ממערכת העיכול התחתונה יכול להתבטא בדימום דרך פי הטבעת או ביציאה שחורה. חשוב לציין שפעמים רבות יש דימום מדרכי העיכול שלא מתבטא בכל סימן נראה לעיין, ולעיתים הוא מתבטא רק באנמיה מחסר ברזל בבדיקת דם ובדם סמוי חיובי בבדיקת צואה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה