בהמשך להודעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/04/2008 | 08:38 | מאת: גנית

ד"ר זמורה בוקר טוב ראשית תודה על התשובה המהירה והמפורטת. אני אמורה להתחיל בקרוב טיפול במרכז להפרעות ומשקל בבית החולים "שיבא" וחוששת שמא לא יאמינו לי ויחשבו שאני נוטלת משלשלים (כפי שכולם חושדים כיום). למרות הכאבים העזים ואי הנוחות הבעיה אינה מפריעה לי, אפילו להיפך. לעיתים אני אפילו מרוצה מהמצב (למרות שאני יודעת שמדובר באשליה והשלשולים לא באמת עוזרים לרזות). הבעיה שהכאבים מתחילים לתקוף כבר בזמן הארוחה וכמובן גורמים לי להפסיק לאכול גם את המעט שאני עוד מרשה לעצמי. במצב כזה גם אם טיפול יסייע מבחינה תודעתית - פיזית לא אוכל לאכול ולכן המצב לא ישתפר. יש סיכוי שבכלל יאמינו לי? (זה נשמע לא אמין משום שאני מרוצה מהמצב ולכן חושבים שאני יוצרת אותו) בהנחה שאחליט לעשות משהו בנושא - יש משהו שניתן לעשות לפני הטיפול בהפרעות האכילה או במהלכו או שאהיה חייבת להמתין?

26/04/2008 | 22:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גנית שלום, ראשית, טבעם של הרופאים הוא להאמין למטופליהם, ולכן אם תגידי את האמת איני רואה סיבה שלא יאמינו לך. אם אכן יש לך כאבי בטן בעת כל ארוחה, יש צורך לברר אם אין מרכיב פיזי כלשהו הגורם לכך, בנוסף או ללא קשר למרכיב הנפשי. הייתי ממליץ שתספרי הכל לצוות המטפל בשיבא, ואם הם אכן הם יחשדו שיש גם מרכיב פיזי, הם ישלבו את היעוצים והבדיקות המתאימות במהלך הטיפול. הצוות שם מאד מנוסה וניתן לסמוך עליו. יחד עם זאת, עלייך לזכור שכדי להחלים ממחלה זו עלייך לסמוך גם על עצמך ולהאמין בעצמך, כי בסופו של דבר רק את יכולה לעשות את זה.

26/04/2008 | 22:49 | מאת: גנית

תודה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה