נטילת פרוביוטיקה- האם מומלץ לחולי קרוהן/קוליטיס?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/04/2008 | 21:06 | מאת: גלי

שלום, אני אובחנתי לאחרונה כחולה באחת מהמחלות הללו רציתי לדעת האם לקיחת פרוביוטיקה מסוג: אסידופילוס .ביפדובקטריום,וסטרפטוקוקוס עלול לחדור דרך דפנות המעיים לתוך הדם ולהעביר את החיידקים למערכת הדם? האם רצוי לקחת חיידקים טובים במצבי? אודה על תשובה בהקדם.

25/04/2008 | 23:25 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גלי שלום, חיידקים פרוביוטיים לא גורמים נזק ידוע לחולי מחלות מעי דלקתיות, ויש רבים (ואני ביניהם) שמאמינים שזה אפילו עושה טוב, אבל אין עדיין הוכחות מדעיות טובות לכך (אלא רק מידע עקיף התומך בכך), פרט לקבוצה מאד ספציפית של חולים עם דלקת בפאוץ' לאחר ניתוח לאולצרטיב קוליטיס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה