סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/02/2008 | 18:36 | מאת: טל

שלום , אתמול הייתי אצל כירורג בעקבות כאבים באזור עצם הזנב,הוא אבחן סינוס פילונידלי. האבסס התפוצץ אתמול , שטפתי ואני מנקה עם סביעור , פולידין נוזלי וגזה סטרילית . היכן מתבצע הניתוח (בי"ח ממשלתי או פרטי ) אני בכללית מושלם ? תוך כמה זמן ניתן לקבוע תורים ? איזו שיטה ממולצת (לייזר מסורתית )? האם ישנו/ה רופא/ה מומלצים באזור מרכז (אני גר בראשל"צ) ?

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2008 | 21:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

טל שלום, ישנן מספר שיטות ניתוח לטיפול בסינוס פילונידאלי, ופרט לכך שיש כירורגים שיותר מאמינים בשיטה אחת ואחרים באחרת, חשוב להתאים את השיטה הנכונה למטופל הנכון, ולכן מומלץ להבדק על ידי מומחה בתחום ולדון עימו על שיטות הטיפול האפשריות. ניתן לעשות זאת הן במערכת הציבורית והן במערכת הפרטית, ואין פורום זה נוהג להמליץ על רופא זה או אחר. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות.

07/11/2008 | 14:28 | מאת: אורית

שלום בעלי סובל סינוס פילונידלי כבר כמה שנים פעמיים עבר ניתוח אך הסינוס חוזר לפני כשבוע וחצי עבר ניקוז שהושאר פתוח הוא סובל מכאבים . קיבל 2 סוגי אנטיביוטיקה OFLODEX ו DELACIN במינון מאוד גבוה אשר גרם לו לצרבות והרגשה של כיב לכן הורא לו הרופא להפסיק את הטיפול . הטיפול הופסק לפני כשבוע אך יש לבעלי תחושה של כאב בקיבה לחץ באיזור האגן ורצון להכנס לנוחיות כל כמה שעות יש לציין כי עד עכשיו היו לו גם כאבי בטן אך הן שכחו היציאות לדבריו רגילות. האם תחושות אילו נובעות מהסינוס או מהטיפול שקיבל? תודה מראש אורית

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה