דחוף ביותר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/02/2008 | 13:46 | מאת: מיכל

אני לאחר חודש מאז שעברתי ניתוח פיסורה, לפני 5 ימים נקלעתי לעצירות קשהולאחר מכן דמום, באתי לרופא והוא אמר שהפיסורה נסגרה אך יש זיהום.. מה עושים? איך נגרם הזיהום והאם יש פיתרון אני קצת לחוצה מהזיהום מחכה לתשובה מהירה .

05/02/2008 | 22:51 | מאת: ד"ר עודד זמורה

מיכל שלום, קצת קשה לי לענות על שאלתך מאחר שלא בדקתי אותך. באופן כללי, זיהום הוא אחד הסיבוכים (הלא שכיחים) של ניתוח לפיסורה, ולעיתים ניתן לטפל בו אנטיביוטית, ולעיתים יש לטפל בו כירוררגית. בכל מקרה, חשוב מאד בכל התקופה לאחר הניתוח לרכך את יציאותיך בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן לקחת תוסף סיבים מסחרי על בסיס פסיליום שניתן לרכוש בבתי מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה. אם לא קיבלת תשובות מספקות מהכירורג המטפל- אנא פני אליו שנית.

06/02/2008 | 10:16 | מאת: מיכל

האם יכול להיות שהפצע הגליד במשך חודש ושהיהה לי העצירות אז הפצע נפתח והזדהם?? ולמה לא קיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול כי הרופא אמר לי רק לבוא בעוד שבוע ולא נתן לי הסברים..והאם זה יעבור לי ?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה