איזה בדיקות נדרשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/12/2007 | 21:14 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ד"ר זמורה, תודה על תשובותיך לכל שאלותיי. רציתי לשאול איזה בדיקות צריך לעשות כדי לאבחן אם יש וולוולוס או colonic inertia? האם חוקן בריום יכול לסייע לאבחן בעיות אלו? תודה, הודיה

16/12/2007 | 21:52 | מאת: ד"ר עודד זמורה

וולוולוס ניתן לאבחן על ידי חוקן עם חומר ניגוד (כגון בריום או גסטרוגרפין) בזמן התקף, והבדיקה יכולה להיות תקינה שלא בזמן התקף. קולוניק אינרשיה ניתן לאבחן על ידי בדיקת זמן מעבר מעי גס (colonic transit time) המבוצעת על ידי בליעת קפסולה המכילה חלקיקים שניתן לזהות בצילום בטן רגיל, וביצוע צילומים חוזרים במשך מספר ימים לבחינת התקדמות החלקיקים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה