כאבים בפי הטבעת בעקבות ניתוח J pouch

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/12/2007 | 00:36 | מאת: ע.

ד"ר זמורה שלום, אני בן 40 עם רקע של קוליטיס במשך 20 שנה. לפני 4 חודשים אובחן סרטן במעי הגס, ועברתי כריתה מלאה של המעי בניתוח J pouch בשני שלבים. לפני חודש עברתי את השלב השני של הסרת הסטומה. נראה שהניתוח הצליח והמערכת מתפקדת היטב, פרט למספר נקודות שאיני יודע מה הקשר בינהן, אם קיים: א. דליפה מפי הטבעת בזמן השינה. ב. מיד לאחר הניתוח השני הרגשתי בפי הטבעת בדל הדומה בגודלו ובמרקמו לטחור, שנשאר עד עכשיו. ג. כאבים חזקים מאד בפי הטבעת, הנעים בין כאב חד לתחושת גירוד חזקה. הכאבים אינם רציפים, מופיעים בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב, ובמרווחים של בין דקות ספורות לעשרות דקות. ד. הרגשה של ריקמה שיוצאת מפי הטבעת וחוזרת פנימה. הרגשה זו צמודה לרוב לתחושת הכאב. נקודות נוספות: א. מאז הניתוח אני משתמש באופן קבוע בבידה ובמגבונים לחים לאחר יציאות, ולאחר מכן מורח בייבי פסטה. ב. הכאב התחזק כשבועיים לאחר הניתוח. בזמן זה הפסקתי לקחת משככי כאבים והתחלתי ללכת 3 ק"מ מדי יום בקצב מהיר. איני יודע מה מהדברים שהזכרתי רלוונטיים לכאב, אולם אשמח לשמוח את דעתך למקור הבעיה ובעיקר לגבי אפשרויות הטיפול. כאבים אלו הם הדבר היחיד העומד כרגע בדרכי חזרה לחיים נורמליים. תודה

07/12/2007 | 00:13 | מאת: ל -ע

פורום תמיכה של חולים http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18115,00.html

07/12/2007 | 10:33 | מאת: ע

07/12/2007 | 10:59 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ע שלום, דליפת תוכן צואתי בעיקר בלילה אינה נדירה לאחר ניתוח פאוץ', שכן השליטה בלילה מבוססת רק על פעילות השריר הלא רצוני, שהוא השריר הפנימי ביותר סביב פי הטבעת, ולעיתים נפגע מעט בניתוח. אם זה מהווה בעיה, ניתן לנסות לקחת כדור אימודיום לפני השינה. אם הבעיה תתמיד לטווח ארוך (לעיתים יש שיפור עם הזמן) ניתן לנסות להזריק קולגן לעיבוי רקמת פי הטבעת, אך יש לציין שעלות הקולגן גבוהה. כמו כן, מומלץ להגן על העור מפני דלף על ידי שימוש במשחת הגנה כמו זאת שמשתמשים למניעת תפרחת חיתולים בתינוקות. נדיר שיש בלט של טחורים לאחר ניתוח פאוץ', ויתכן שיש במקום קפל עור רגיש או פצע כלשהו שלא נרפא. מומלץ להבדק על ידי הכירורג המנתח בשאלה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה