נחיתה של הרקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/01/2006 | 21:27 | מאת: יובל

פי הטבעת, מי זה 7 חודשיים יש לי את זה, ואני כרגע חיילת, הומלץ לי ניתוח לתיקון של הפרולפס, ויש הבנתי שתי גירסאות ניתוח שעושים דרך הבטן שהבנתי שזה עדיף, כי ככה זה לא יחזור להיות כמו אז.. וניתוח שעושים דרך פי הטבעת? מה באמת לדעתך עדיף? וביינתים עד הניתוח, כדי לי לעבוד על משהו, מה כדי לי לאכול ובכלל הכל? זה גרה לי בגלל עצירויות. עכשיו כבר אין לי. עצוריות אבל עדיין.. השמח לקבל תגובה לכל מידע, חשוב לציין שאני רק בת 19. ואני לא רוצה שיהיו לי בעיות בגלל זה בעתיד, מה ניתו לעשות ביינתים, על מנת שלא יהיו? כל דבר קטן השמח לקרוא

05/01/2006 | 08:11 | מאת: ד"ר עודד זמורה

יובל שלום, את בטח מתכוונת למצב שנקרא צניחת קרטום או פרולפס. צניחה של הרקטום הוא מצב בו החלק התחתון של המעי הגס מיד מעל פי הטבעת, הנקרא רקטום, "צונח" ומתבלט החוצה דרך פי הטבעת. במצב זה הרקטום למעשה הופך את עצמו, והדופן הפנימית הופכת לחיצונית. צניחת הרקטום לרוב אינה מסוכנת, אך פוגעת באיכות החיים באופן ניכר, ולכן דורשת לרוב טיפול. כאשר מופיעה צניחה של הרקטום, הטיפול היעיל ברב המקרים הינו ניתוחי. חשוב לציין כי מדובר בניתוח לשיפור איכות החיים, ולכן המטופל חייב להיות שותף מלא בהחלטה על הניתוח. ישנן מספר אפשרויות ניתוחיות לטיפול במצב זה, ויש להתאים את הניתוח המוצע לצרכי כל מטופל אינדיבידואלית. הניתוחים מתחלקים לאלה המבוצעים מהבטן, ואלה המבוצעים דרך פי הטבעת, כשלכל גישה יתרונותיה וחסרונותיה. סוג הטיפול יכול להיות תלוי במספר גורמים, כגון גיל, מצב בריאותי, גודל הצניחה ותוצאות הבדיקות השונות. מומלץ לדון עם הרופא המנתח על האפשרויות ולהשתתף בבחירת הניתוח המתאים ביותר. כעקרון, ניתוחים המבוצעים דרך הבטן הם בעלי שעור הצלחה גבוה יותר, שפירושו שאחוז המטופלים בהם חוזר פרולפס לאורך החיים קטן יותר. מאחר שמדובר בניתוח גדול יותר, אנו מציעים אותו בד"כ למטופלים צעירים כמוך, שהסיכון הניתוחי שלהם נמוך וסביר שיוכלו לעמוד היטב בניתוח. יש לציין שבמקרים רבים ניתן כיום לבצע ניתוח זה בשיטה לפרוסקופית, בה לא מבצעים חתך גדול בדופן הבטן, ואז ההתאוששות מהירה יותר והתוצאה הקוסמטית טובה יותר. ניתוח דרך פי הטבעת הוא פשוט יותר וההחלמה ממנו קלה יותר, אולם שעור ההצלחה נמוך יותר. בד"כ אנו מציעים אותו בעיקר למבוגרים בהם יש חשש לבצע ניתוח גדול יותר דרך הבטן. אם הפרולפס הוא קטן מאד, יתכן כי ניתן לבצע ניתוח חדש הנקרא STARR שמבוצע גם הוא דרך פי הטבעת. מדובר הניתוח די חדשני שהנסיון בו עדיין די קצר, אולם התוצאות הראשוניות מעודדות וההתאוששות בד"כ מהירה. כמובן שבכל מקרה חשוב להמנע מעצירות ומומלצת תזונה עשירה בסיבים. בקיצור- מומלץ להתייעץ עם כירורג קולורקטאלי ולבחור ביחד את שיטת הניתוח המתאימה לך ביותר. בהצלחה.

05/01/2006 | 12:23 | מאת: נועה

תודה רבה, על התשובה המעמיקה. הייתי אצל שתי רופאים, רופא אחד אמר לי מפי הטבעת, ולא אמר לי שיש אפשרות גם דרך הבטן, והרופא השני שאתה בטוח מכיר עם יגיד לך את שמו, היה ממש ממש בסדר איתי , והסביר לי לפי מה שהוא ראה שעדיף דרך הבטן, כמה זמן התאוששות? זהו הבעיה שלי זאת הייתה עצירויות, לא משנה מה אכלתי ואיך שניתי את התזונה שלי אצל תזונאיית. ורק סיבים ורק מים והרבה ספורט וממש לא משנה מה ניסינו זה לא עזר, כלום לא עזר. שלחו אותי לגסטרו זה היה לפני 4 חודשיים והיא אמרה לי שיש לי IBS. באמת לא משנה מה אכלתי שום דבר לא שינה את ההרגשה, בסוףמסתבר שאין לי IBS טפו טפו טפו ואני פשוט צריכה הרחבה..

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה