בעיה מורכבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/08/2007 | 20:56 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, בחודש מאי הרגשתי לחץ באזור פי הטבעת במיוחד אחרי יציאה. נלחצתי והלכתי לברר קודם כל אצל גניקולוג והוא מצא פוליפ/מיומה ידוע/ה של 05-10 מוכר וידוע ולא המליץ על טיפול. המשכתי לברר את הגורם לתחושת הלחץ בפי הטבעת ופניתי לכירוג הוא עשה לי בדיקה רקטאלית -ידנית ואמר שהוא מרגיש גוש נמוש של 05-10 בדופן האחורי של הרחם. יעץ לי לחזור לברור גניקולוגי ,ושוב הבדיקה לא העלתה דבר . המשכתי לגאסטרו והוא לא בדק אבל אמר שעל סמך התלונות מדובר בצניחת מעים ,הוא שאל אם בזמן התעטשות בורח לי פיפי ועיתים זה קורה ,המליץ על שיטת פאולה ,ובענין הפוליפ הפנה לקולנוסקופיה . אני מרגישה שיש כאן בלאגן באיבחון ואני לא ממהרת לבדיקות פולשניות ,האם אתה סבור שעל סמך המישוש של הכירוג כדאי לעשות את הבדיקה? אני לוקחת רסיטל מאז המלחמה של 20 מ"ג האם זה מהווה בעיה בעת הרדמה? במידה ואכן יש לי צניחת מעים האם הכירוג לא היה אמור לראות זאת בבדיקה? האם צניחת מעים מהווה בעיה בבצוע קולנוסקופיה? האם יכול להיות שהפוליפ שראה הכירוג בדופן הרחם הוא אותו אחד שהגניקולוג ראה באולטרסאונד? ושאלה אחרונה האם יש פרקטולוג חיפאי ?כי אני לא מוצאת כזה. סליחה על ריבוי השאלות אבל תשובותך חשובות לי מאד תודה

11/08/2007 | 19:44 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גאיה שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב חופשה. אין לי כמובן אפשרות על סמך התאור הנ"ל בלבד להגיע לאבחנה, אבל אני מסכים איתך שדרוש מישהו שירכז את הבירור, וכירורג קולורקטאלי יכול להיות בחירה טובה. לא ברור לי על סמך מה אובחנה "צניחת מעיים" אך בכל מקרה זה לא מפריע לביצוע קולונוסקופיה, ורסיטל אינו מפריע לטשטוש הניתן במהלך בדיקה כזו. ישנם מספר כירורגיפ קולורקטאליים באיזור חיפה ואציין רק חלק מהם המוכרים לי אישית (ובוודאי יש נוספים): ד"ר דני דואק- רמב"ם ד"ר בני פרסון- רמב"ם ד"ר ילנה גליס- בני ציון

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה