הריון וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/06/2007 | 10:48 | מאת: סנדי

שבוע 12 , סובלת מטחורים בפעם השנייה בהריון זה, בפעם הראשונה עם דימום וחום ועכשיו עם חום בלבד. הייתי אצל כירורג , אמר שאין קשר בין חום לטחורים, אבל שוב זה קרה לי. מה דעתך? ועוד שאלה: האם מותר בהריון להשתמש בפרוקטו-אובלפיכה?( נרות וקרם?)

21/06/2007 | 18:44 | מאת: ד"ר עודד זמורה

סנדי שלום, טחורים אכן לא גורמים לרוב לחום, ואם הוא מתמיד כדאי לחפש את מקורו. רוב המשחות לטיפול מקומי בטחורים לא נבדקו בנשים בהריון, אולם הספיגה שלהם למחזור הדם אפסית, ולכן פרקטית ניתן להשתמש בהם. מניעת עצירות ויציאות קשות מהווה את הבסיס החשוב ביותר לטיפול בטחורים. גם שילשול יכול להחמיר טחורים, והיציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). חשוב לציין כי ריכוך היציאות הוא הבסיס לטיפול גם אם נוספים לכך טיפולים נוספים, כולל טיפול כירורגי. ניתן להשיג מרקם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. חשוב להמנע ממאמץ יתר וישיבה ממושכת בשירותים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה