קוליטיס וטחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/06/2007 | 09:02 | מאת: עמעמי

שלום רב, אני בן 40 חולה קוליטיס מזה 3 שנים. כמעט כחודש בהתקף, מטופל ב ASA5 דרך הפה ובחוקנים (פעמיים ביום) לאחרונה, מרגיש כאב דוקר בזמן החדרת החוקנים, בנוסף, הצואה, כאשר אין שלשול, יוצאת בסלילים דקים. כמן - כן לרוב, בכל היציאות יש כאבים ודימום רב וטרי אך אין לי אפשרות לדעת אם הדימום הוא בעקבות הדלקת הכיבית או מסיבה אחרת. האם יכול להיות שהתפתחו טחורים בעקבות החדרת החוקנים? שאלה נוספת, האם לתרופות למניעת טחורים יש השפעה על קצב הלב? שואל מכיוון שאני מאובחן בפעימות מוקדמות והפרעות קצב לב, ואין לי אפשרות לדעת אם אוכל לטפל בתכשירים אלו. תודה! שאלה נוספת

21/06/2007 | 18:35 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שלום, בעיות באיזור פי הטבעת כגול טחורים ופיסורה יכולות לקרות בחולים עם קוליטיס כתוצאה מהשלשולים המרובים או מטראומה מקומית כתוצאה מהחוקנים, והטיפול הטוב ביותר בבבעיות אלו הוא לנסות ו"להשתלט" על הקוליטיס הפעילה, ולהביאה לרמיסיה. ניתן להשתמש בתכשירים מקומיים ולמיטב ידיעתי אין השפעה למשחות מקומיות לטיפול בטחורים הניתנות ללא מרשם רופא על קצב הלב. יש לציין כי משאלתך אני מניח שאתה סובל מאולצרטיב קוליטיס. אנשים הסובלים מקרוהן קוליטיס יכולים לסבול גם מתהליכים זיהומיים באיזור פי הטבעת, ובמקרים אלו יש להתייחס לכאבים חזקים באיזור פי הטבעת יותר בחשדנות. בכל מקרה, נונלץ להבדק על ידי כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג על מנת לנסות ולאבחן מה גורם לסבל האיזור פי הטבעת ולכוון את הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה