hemorrhoids

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/06/2007 | 05:07 | מאת: Lali

שלום! אתמול פרוקטולוג שלי נתן הפניה לניתוח לכריתת טחורים,ספינקטרוטומיה וכריתת פוליפ אנלי יש לי גם ANAL PISSURE.... אתה יכול קצת לספר איך מבצעים את הניטוח,עם זה מסוכן,עם זה EFFECTIVE,איך מחלימים,בלי אישפוז עם אישפוז.....עם יש לי סיבה ללחץ גדול Thanks in advance

17/06/2007 | 17:22 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ללי שלום, ישנן דרכים ניתוחיות שונות לטפל בטחורים, ותוכלי למצוא מידע רב על טחורים והטיפול בהם בתשובותי בפורום זה בנושא הטחורים. ניתוח ספינקטרוטומיה מבוצע לטיפול בפיסורה וכרוך לרוב בחתך קטן של מ"ס מ"מ בפי הטבעת, דרכו מבוצעת הפרדת סיבי שריר הסוגר הפנימי. לכל ניתוח וכל פעולה כירורגית יש סיכוי מסויים של החלמה או הטבה בסימפטומים וכרוך בשיעור מסויים של סיבוכים, וכדאי לבצע ניתוח כשהתועלת הצפויה רבה מהסיכון לסיבוכים. בעקרון ניתוחים לטחורים ולפיסורה הם ניתוחים שנועדו על מנת לשפר את איכות החיים ולטפל בסבל שנגרם על ידי הטחורים והפיסורה, ולשניהם שיעור סיבוכים נמוך ושיעור החלמה גבוה (כריתה טחורים בכל זאת כרוכה בתקופת התאוששות של מספר שבועות), ואת צריכה לקבוע אם את מספיק סובלת על מנת לעבור ניתוח. פוליפים אנאליים בד"כ כדאי להסיר, ולרוב אלו ניתוחים פשוטים עם רמת סיכון נמוכה והתאוששות מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה