הצילווווווווווווו

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/06/2007 | 17:56 | מאת: שלי

שלום רב לפני כעשרה ימים החלו כאבים בפי הטבעת. פניתי בלילה לביקור רופא ורופא כללי שבדק (לא רקטלית) טען שמדובר בטחור חיצוני ויש קריש דם בטחור בשל היותו קשה ובשל הצבע שלו... הטיפול: רקטוזורין-- משחה ונרות,אמבטיות ועזרקאין. לאחר מספר ימים ובאין הטבה פניתי לכירורג (ללא בדיקה רקטלית) שטען כי מדובר בפיסורה ולא בטחורים והטיפול הוא רק שמן פראפין.... יום למחרת פניתי גם לפרוקטולוג שביצע בדיקה רקטלית (גם אמצעות אנדוסקופ) והוא הסביר כי אין מדובר בפיסורה ולא בטחורים חיצוניים אלא בטחורים רבים פנימיים שלדבריו מתחילים להחלים... הוא הסביר שיש להמשיך עם הטיפול הראשון (על אף שלא עזר לי עד כה) טוב ויפה...:((( אך אתמול היה שיא של כאב שלא היה כמותו וזאת לאחר ששמתי את קצף רקטלי... לא הצלחתי לזוז ומיררתי בבכי בבית... אני אובדת עצות שכן איני יודעת באיזה טיפול לנקוט על מנת לסיים את הסיוט המתמשך הזה...ירדתי במשקל בשל חוסר תיאבון ..אני מנסה לשנות את התזונה ע"י אכילת פירות/ירקות ושתיית מיים אני מתענה בעבודה ומנסה לא לעצור את שגרת חיי אך זה בלתי אפשרי... הגעתי למצב של עילפון בשבוע שעבר מרוב כאבים ואתמול הרגשתי שאנלא יכולה יותר וחייבת פתרון מיידי... יש לציין החמרה לאחר יציאות (כשעה לאחר מכן) בבוקר אני מגלה הטבה יחסית ובשעות הערב החמרה... כמו כן, לאחר שהשתמשתי בקצף /עזראקאין פנימי זה היה שיא השיאים של הכאב!!!!!!!!!! יש לציין כי אין דימום כלל!! האם לפי התיאור הנ"ל תוכל לומר לי (אולייי) האם הסימפטומים הנ"ל מתאימים לטחורים ואם כן מה עוד עליי לעשות.. או אולי לפיסורה ואז אפסיק את השימוש בנרות שאולי מחמיר המצב..?? איך ייתכן וכל הזמן אני שומעת שטחור פנימי אינו מכאיב והפרוקטולוג טען שיש לי רק!! טחורים פנימיים???. אני לא יודעת כבר מה לעשות ומתפתלת מכאבים!! האם יש הבדל בין פרוקטוגליבנול לבין רקטוזורין בחוזק שלהם - אם אכן עליי להמשיך בכיוון הנרות והמשחה...?? מה שאני מקפידה לעשות - לשתות שמן פראפין (למרות שאיני רואה שינוי מבחינת ריכוך הצואה - לפחות מספר ימים נוצרה גם עצירות) תודה על כל עזרה שתוכל לתת לי...

12/06/2007 | 20:00 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שלי שלום, צר לי לשמוע על סבלך הרב. כאבים עזים בפי הטבעת יכולים לגרם ממספר סיבות, כולל טחורים חיצוניים עם קריש דם שנוצר בהם, טחורים פנימיים שמתבלטים החוצה באופן ניכר, ופיסורה בפי הטבעת. לעיתים רחוקות הפרעות בהרפיית שרירי רצפת האגן יכולים לגרום לסימפטומים דומים. איני יכול לחוות דעתי איזה מתוך היעוצים והאבחנות השונות שניתנו לך יותר סביר מבלי לבדוק אותך. בעיקרון, נכון שטחורים פנימיים לרוב אינם כואבים מאד אלא אם הם מאד מתבלטים ובצקתיים, ונכון שברוב המקרים של פיסורה קשה לבצע בדיקה טובה של פי הטבעת, אבל לכל כלל ברפואה יכולים להיות גם חריגים, ולכן זה אינו פוסל את האבחנות הנ"ל על הסף. בכל מקרה, מומלץ להקפיד מאד על ריכוך יציאות, כולל שימוש בתוסף סיבים מסחרי על בסיס פסיליום, שנמכר בבתי מרקחת ללא מרשם, ושתיה מרובה. כל שאר הטיפולים השמרניים נועדו לשפר את איכות חייך, ולכן אם את רואה שטיפול מסויים, כגון נרות או קצף, רק גורם לסבל יותר גדול- אל תשתמשי בו. אם טיפול שמרני הולם לא מביא לשיפור ניכר באיכות החיים תוך זמן סביר (ובהנחה שמדובר בטחורים או בפיסורה), ניתן בהחלט לשקול טיפול ניתוחי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה