התקנת פאוץ לאחר הקרנות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/06/2007 | 07:32 | מאת: אני

שלום, עברתי לפני כחודש ניתוח לכריתת המעי הגס והתקנת אילאוסטומי, זאת עקב גידול ממאיר שהתגלה על רקע מחלת קרוהן. אני אמורה לעבור טיפול מניעתי שכולל כימותרפיה והקרנות (הקרנות במשך כחודש וחצי) לאחר שהטיפולים יסתיימו אני מעונינת לעבור ניתוח נוסף להתקנת פאוץ. הבנתי שהקרנות לאיזור האגן יקשו על ביצוע מוצלח של ניתוח כזה. האם זה נכון?

08/06/2007 | 07:33 | מאת: אני אחרת

08/06/2007 | 18:47 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אני אחרת שלום, לצערי המידע שברשותך נכון. ראשית, ניתוח פאוץ' מיועד בעיקר לחולים העוברים כריתת מעי גס בשל אולצרטיב קוליטיס ופחות מיועד לחולי קרוהן. מדובר הניתוח גדול ומורכב, גם כשהוא מבוצע בתנאים אופטימאליים, וכרוך בשיעור לא מבוטל של סיבוכים. בחולים עם אולצרטיב קוליטיס התוצאה לבסוף יוצאת מוצלחת בכ 90-95% מהמטופלים, ולכן לרוב "שווה" לקחת את סיכוני הניתוח. בחולי קרוהן, גם כאשר הפאוץ' מבוצע בתנאים אופטימאליים, שיעור ההצלחה נמוך יותר, ולכן כפות המאזניים של התועלת מול הסיכון לא נוטות תמיד לטובת יצירת הפאוץ'. בנוסף, אם בוצעה כריתת הרקטום (בהנחה שהגידול הוא ברקטום, שהוא מיקום הגידול שבדרך כלל מטופל בקרינה) ללא יצירת פאוץ' מידית, הסיכול להצליח ליצור פאוץ' טוב בניתוח שני נמוך, וקרינה עוד מקטינה יותר סיכוי זה. בשלב זה הייתי מייעץ לך להתמקד במלחמה לצאת בשלום מהמחלה הממארת, ולדחות את השאלה אם יש מקום לנסות ליצור פאוץ' לשלב מאוחר יותר. החלמה מהירה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה