בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/06/2007 | 19:03 | מאת: ששי בר

שלום רב! אני בת 48. עברתי ניתוח מלנומה מתחת לעין לפני שנה וחצי. בחודשים האחרונים התקשתי לעיתים בהליכה עם כאבים במפשעה שמאל. בשבוע שעבר הכאבים החריפו ובבדיקות שנעשו באולטרהסאונד התגלה בקע מפשעתי כלוא בגודל של כ-8 מ"מ המכיל נוזל שומני. אבקש לברר האם יש צורך בניתוח. אני מוגבלת בהליכה וגם בישיבה ישנם כאבים במפשעה. בברכה ותודה מראש

08/06/2007 | 17:43 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שושי שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה, עקב השתתפות בכנס מקצועי. הטיפול היעיל היחיד בבקע מפשעתי, ובוודאי בבקע המכיל תוכן כלוא, הוא טיפול ניתוחי, ואם את סובלת במידה שמגבילה את פעילותך ופוגעת באיכות חייך יש אינדיקציה לניתוח לתיקון הבקע. מומלץ לפנות לכירורג לבדיקה. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה