קרצינואיד בתוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/05/2007 | 07:48 | מאת: דוד

שלום רב. אצל בתי בת ה-30 התגלה קרצינואיד בתוספתן שנכרת, ולפי הדוח הפתולוגי קוטרו 1.5 סמ עם מעורבות מיקרוסקופית של שתי בלוטות לימפה וקירבה של 0.01 ממ מהגבול הסרוזלי. עקב החשד לאגרסיביות של הגידול במקרה זה הרופאים ממליצים על ניתוח מיידי לכריתה של המעי הימני. מהם השיקולים להחליט מראש האם לנתח בלפרוסקופיה או בניתוח פתוח מראש? תודה, דוד

30/05/2007 | 20:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דוד שלום, קרצינואיד הוא גידול שיכול להתנהג בצורה שפירה ולעיתים יכול גם להתנהג בצורה ממאירה. כאשר ישנם סימנים שיתכם שמדובר בגיגול יותר אגרסיבי, או כאשר יש חשש ששולי בכריתה אינם נספיקים, מומלץ להשלים את הכריתה לכריתה של כל המעי הגס הימני, בכדי להקטין עד כמה שניתן את הסיכוי לחזרה של המחלה בעתיד. בניתוח כורתים את המחצית הימנית של המעי הגס ומחברים את סוף המעי הדק למעי הגס הרחבי. מדובר בניתוח לא קטן, עם רמת סיכון מסויימת שבגיל 30 אינה גבוהה סטטיסטית, ועם סיכוי טוב לריפוי מלא מהגידול הנ"ל. בעקרון ניתן לעיתים קרובות לבצע את הניתוח בשיטה לפרוסקופית, שאינה כרוכה בפתיחת בטן מלאה, אם הכירורג המטפל מיומן בטכניקה זו. אין הבדל משמעותי בתועלת או ברמת הסיכון בין ניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח, אך ניתוח לפרוסקופי יותר קוסמטי, וההתאוששות ממנו מעט מהירה יותר. אם הכירורג המנתח מיומן בשיטה זו, איני רואה סיבה לא ללכת על ניתוח לפרוסקופי. אם במהלך הניתוח רואים שהמצב לא מתאים לניתוח מסוג זה ניתן תמיד לעבור לניתוח פתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה