התפשלות במעי הדק בסיטי לפני 8 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/05/2019 | 22:44 | מאת: יוני

שלום עשיתי סיטי בטן היה רשום במעי דק התפשלות טרנזטורית ללא סימני חסימה מזה התפשלות הזו אני בן 26 סובל מכאב בטן חזקים עשו לי אחר כךmriמעי דק ולא ראו את זה האם זה הסיבה לכאבים התפשלות הזו ?תודה

שלום יוני, התפשלות זה כאשר קטע במעי הדק נכנס אל תוך עצמו כמו טלסקופ. זה יכול להופיע כממצא מקרי בבדיקות הדמייה ואז אם לא גורם לכל סימפטומים אזי אין צורך בהתערבות. מצד שני במידה וגורם לסימפטומים כגון כאבים או חסימת מעיים לסירוגין אזי יש צורך בניתוח לכריתת המקטע. אתה אומנם מתאר כאבי בטן אולם ב mri לא ראו את זה. מצד שני בהחלט ייתכן שההתפשלות היא לסירוגין ולכן לא נצפתה בזמן ה mri. לכן צריך לחקור טוב את הכאבים שלך ולראות אם יכולים להתאים לחסימה חלקית זמנית כלומר יכולים להתאים להתפשלות לסירוגין. יש מקרים בהם כדי לברר לעומק יותר מחליטים לעשות קפסולת מעי דק שזו מעין גלולה ובה מצלמה שסוקרת את כל המעי הדק מבפנים, ובהתאם מחליטים על הצורך בניתוח. שורה תחתונה, זה לא חד משמעי אם זה אכן הגורם לכאבים שלך, חשוב שתחזור לכירורג/גסטרואנטרולוג ששלח אותך לבדיקות להחלטה על המשך הבירור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה